Ara fa temps…

Quan un dia de l’any 2010 van contactar amb nosaltres, des d’UNESCOCAT, per oferir-nos participar en un projecte pilot, que consistia en la creació d’un Comité de Qualitat Democràtica al nostre Agrupament.

L’objectiu del projecte era enfortir la construcció democràtica a les entitats i les institucions juvenils a fi de fomentar la cultura participativa en aquestes organitzacions i facilitar la introducció de millores per a la qualitat democràtica.

Encara que actualment no ho apliquem al cau, amb aquest projecte varem aconseguir crear conductes democràtiques en els membres que formen part de l’agrupament, agafant consciencia de la igualtat en la participació, la circulació de la informació, la presa de decisions, la resolució de conflictes i la rendició de comptes. Creiem que aquestes van arrelar en els nostres membres, on es van poder observar petits canvis de conducta, sobretot en els infants.

Com funcionava? Es un moment trobada on nens, caps (monitors) i pares poden participar en el desenvolupament d’un procés participatiu de millora de la qualitat democràtica al Cau, mitjançant l’anàlisi, la reflexió, l’acció i el seguiment per part dels membres que intervenen en el CQD, i a partir d’aquí formular propostes de millora en el si de l’entitat. A més, i com a fase prèvia per aconseguir el que ens havíem plantejat, hi havia una fase educativa, a fi de que tots prenguéssim consciencia i coneixéssim els elements que configuren els processos de participació democràtica en el sí de l’entitat i posar-los en pràctica.

I us preguntareu… I això ara perquè?

Doncs divendres passat l’Erea Suarez (ex cap del cau) i l’Eduard Bueno van ser convidats a una Jornada de Participació i Qualitat Democràtica, organitzada pel CNJC (consell nacional de Joventut de Catalunya) celebrades la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, per exposar el nostre projecte i que servis com experiència a d’altres entitats per poder-ho aplicar.

A la jornada també van participar personalitats tan destacades com: Sílvia Luque, directora de l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia; Raimundo Viejo, professor associat a la Universitat de Girona, on fa classes de Teories del Nacionalisme, Moviments Socials i Polítiques Alternatives i Política Comparada; Josep Maria Vallès, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Autònoma de Barcelona; Raül Romeva,eurodiputat d’ICV-EUiA; Antoni Comin, antic diputat del PSC i actualment professor de Ciències Socials a ESADE, i Miren Etxezarreta, catedràtica emèrita d’Economia Aplicada, de la Universitat Autònoma de Barcelona.Jornades CNJC1

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s